Nagykanizsa Belváros fejlesztésének értékelése - Dolezsár Dániel (2016)
Kivonat Nagykanizsa Belváros fejlesztésének értékelése Szakdolgozatomban Nagykanizsa belvárosában megvalósított és tervezési fázisban lévő rehabilitációs folyamatokat vizsgálom. A funkcionális és infrastrukturális változásokon keresztül bemutatom Nagykanizsa belvárosának környezetállapotának változásait is. Munkálataim során az elmúlt évek rendezési terveit, fejlesztési dokumentumokat, helyszíni bejárásokat, felvételeket használtam fel. Végül koncepcionális módosítási javaslatokat teszek. A témát és a környezetmérnöki szakot a területfejlesztés iránti érdeklődésem miatt választottam. Abstract Evaluation of Nagykanizsa downtown development In my thesis work, I examine different implemented and under-design rehabilitation processes in the downtown of Nagykanizsa. I analyze the effects of the latest functional and infrastructure developments on the environment. During observation and analysis, special development documents and the latest re-organization plans were used, as well as the experience of local visits to the venues, and own image records. Finally, I define conceptual proposals for amendment. I chose this topic due to my own interest and personal commitment to the area of land development.