A Tiszadobi dámszarvas telepítésének története és jelenlegi állományjellemzőinek vizsgálata - Sike Lajos (2015)
A Tiszadobi dámszarvas telepítésének története és jelenlegi állományjellemzőinek vizsgálata Diplomadolgozatomban egy régi telepítésű dámszarvas populációról, a Tiszadobi dám állományról írtam telepítésétől napjainkig. Vizsgáltam a jelenlegi állomány jellemzőit. A vizsgálat kiterjedt az érmes trófeás dámszarvas bikákra. A 2015novemberében elejtett első 8 tarvad szervi vizsgálataira. A Tiszadobi Táncsics Vadásztársaság vadgazdálkodása és a helyi éghajlati viszonyok dámállományra való hatása is a vizsgálataim tárgyát képezték. History of the colonisation of fallow deer in Tiszadob and the investigation of the characteristics of its current population In my thesis, I dealt with the fallow deer population which were colonised long ago in Tiszadob, Hungary from its colonisation until nowadays. I investigated the characteristics of the current population. My analyses included the investigation of the organs of the fallow deer bucks with medal class antlers and that of the first 8 hunted fallow deer without antlers. The wildlife management of the Táncsics Hunting Association and the effects of the local climatic conditions on the fallow deer population were also studied.