Az erdő- és vadgazdálkodás gazdasági vonatkozásainak vizsgálata a VADEX Mezőföldi Zrt. Tímári vadaskertjében - Vajda Márton (2015)
Dolgozatomban felvázolom a VADEX Mezőföldi Erdő- És Vadgazdálkodó Zrt. gazdasági helyzetét, ismertetem jelenlegi gyengeségeit, lehetőségeit. A vállalat Mecséri Erdészetének példáján keresztül rámutatok egy, a cég kiegyensú-lyozott gazálkodását negatívan befolyásoló tényezőre. Ez pedig nagy gazdasági értéket je-lentő erdőterületeinken működő vadaskertjeink erdőgazdálkodásra nézve korlátozó hatása. A Tímári vadaskert példáján elemzem a vadaskerti és nem vadaskerti üzemeltetés gazdasági előnyeit, hátrányait. Megoldási javaslatot nyújtok egy hosszú távon fenntartható, egyenletesen magas hozamokat biztosító átalakítás megvalósítására.