A magyar vadászati jog polgári jogi vonatkozásai - Dr. Nyári Roland (2015)
A dolgozat bemutatja a magyar vadászati jog polgári jogi jogintézményeit, így a vadon történő tulajdonszerzés kérdéskörét, a vadászattal kapcsolatos szerződéseket, valamint a vaddal kapcsolatos kártérítési jogi problémákat. Ez utóbbi körében a vadászati kárral, a vad és gépjármű összeütközésével és a vadkárral foglalkozik. Részletesen elemzi a bírói gyakorlatot és előremutató megállapításokat tesz a kodifikáció számára.