Állami erdőgazdaságok állóvíz-gazdálkodásának vizsgálata - Bózsing Márk (2015)
Szakdolgozatom az állami erdészetek állóvizeinek felmérése és gazdasági helyzetük bemutatása. Szeretném megtudni, hogy az erdő és vadgazdálkodás mellett, folytatnak-e gazdálkodást tavaikon, és ha igen, ez hogyan valósul meg? Kérdőívet állítottam össze, melyet 22 erdészet részére küldtem ki. A visszaérkezett adatokat feldolgoztam és összesítettem. Két helyen terepi felvételezést is végeztem, így betekintést nyerhettem az ott folyó gazdálkodásba. Tapasztalatom szerint az állóvizek kihasználatlanok, közel felükön, semmiféle gazdálkodást nem folytatnak, ami jelentős bevételkiesést eredményezhet.