Mesterséges erdőfelújítások, és azok várható hozama a Sárosdi Erdőgondnokság területén akác és szürkenyár fafajok tekintetében - Sebestyén János (2015)
A szakdolgozat, és az ezzel összefüggő vizsgálatok célja az, hogy egy a Sárosdi Erdőgondnokságéhoz hasonló adottságú termőhelyen gazdálkodó erdőtulajdonos számára alternatívákat kínáljon fel a felújítást illetően, és útmutatást adjon a fafaj választás terén. Mind az erdőművelés, mind a fahasználat munkaműveleteiből keresztmetszetet adva mutatja be az erdőfelújítás problémakörét, lehetséges alternatíváit a meszes, alapvetően sekély és igen sekély termőréteg vastagságú termőhely IV., V. és VI. fatermési osztályú területein. Sorba veszi az egyes „életkorokhoz” tartozó fahasználati tevékenységeket, azok költség és árbevétel oldalát vizsgálva.