Két felsőoktatási intézmény szelektív hulladékgyűjtési gyakorlatának összehasonlító vizsgálata - Ribb Bernadett (2015)
Diplomamunkámban két nagy múlttal rendelkező egyetem hulladékgazdálkodását vizsgálom a szelektív hulladékgyűjtési rendszerükön keresztül. Az egyik a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem, a másik pedig az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, mely fővárosunkban, Budapesten helyezkedik el. Ehhez hasonló átfogó vizsgálat még nem készült Alma Materünk keretein belül. Itt négy tanulmányi kar intézményeit, intézeteit, valamint hat kollégiumot kerestem fel személyesen, melyeket ábrákkal szemléltetve részletesen bemutatok. Az összehasonlítás alapjául szolgáló egyetemről egy kart és két kollégiumot vizsgáltam meg, melyeket szintén kiértékelek. Leírom mely problémákkal találkoztam, milyen hiányosságokat fedeztem fel. Javaslatokat fogalmazok meg ezek megoldására, és a szelektív hulladékgyűjtési rendszer fejlesztésére.