Potenciál gradiens adatok hitelesítését támogató webes alkalmazás fejlesztése - Kunstár Mihály (2015)
A dokumentum egy webes elemző, hitelesítő alkalmazás bemutatását írja le, mely platform független, így bármely, a technológiákat támogató eszközről képes potenciál gradiens adatok kiértékelésére. A szükséges adatokat Geodéziai és Geofizikai Kutató Intézet bocsájtotta rendelkezésemre, valamint ők adták meg a szükséges paramétereket is, amik az oldal alapjául szolgálnak. Az elemző felület leegyszerűsített megjelenítésben, könnyű használhatóságban támogatja az intézet munkáját. Azért választottam a webes környezetet, mert alap kritérium volt a platform függetlenség. A felhasznált technológiák kiválasztása során törekedtem az ingyenesen felhasználhatóak alkalmazására, így jutottam el a dokumentumban leírtak felhasználására. Célul tűztem ki a gyors működést, ezért több ponton módosítanom kellett az alap elképzelést, a viszonylag nagy adatmennyiség miatt. A megvalósításban ez, az adatok összefüggő részekre való tördelését eredményezte. A bemeneten nyers adatokból, különböző folyamatok után egy adatbázis struktúrán keresztül, hasznos adatokat állítunk elő a kimeneten. A felhasználói beavatkozást nem lehet kizárni, bár ez nem is volt cél a feladat során. A kiértékelés így a szakemberek feladata maradt, bár nagyban megkönnyíti a dolgukat, hogy már nem analóg módon kell a mért adatokat kielemezni, hanem vizuális és valós adatok állnak a rendelkezésükre a továbbiakban.