LOG VALVE Kft. által gyártott olaj- és gázipari csőelzáró szerelvények konstrukciós megoldásainak vizsgálata - Simon Máté (2015)
A LOG VALVE Kft. egy olaj- és gázipari szerelvények gyártására szakosodott cég. A dolgozat bemutatja az általa gyártott főbb szerelvény típusokat, majd bemutatja egy úszógömbös gömbcsap tűréstechnikai elemzésének eredményét. Egy prototípus gömbcsap forgatócsapjának méretezési ellenőrzését, és a számítógépes szimulációval végzett vizsgálatát taglalja. Ezenkívül egy ugyancsak prototípus tolózár konstrukciójának helyességét vizsgáló számolást, és a tolózár záróékjének gyártástechnológiáját részletezi még a dolgozat.