Speciális navigációs alkalmazás elkészítése - Biró Tibor (2015)
Szakdolgozatom témájaként egy speciális navigációs alkalmazás fejlesztését választottam. Az alkalmazásban lehetőség van megnyitni és megjeleníteni saját vektor alapú térképeket. Több szempont alapján is lehet optimális útvonalat keresni két pont között. Ilyen szempont a távolságban legrövidebb út, vagy a legkevesebb idő alatt megtehető útvonal. Az alkalmazás képes korlátozott fordulási szögekkel számolni az útvonal tervezése során. Az alkalmazás fejlesztése során megismerkedtem a számítógépes grafika és a térképészet alapjaival. Az alkalmazást Java nyelven és JavaFX platformon felhasználásával fejlesztettem. A feladathoz megkaptam Sopron úthálózatának vektor térképét és egyéb adatait. Ezekhez az adatokhoz készítettem el egy interaktív térkép megjelenítő felületet és egy adatszerkesztő felületet.