Mezőgazdasági terményátvevő telep működését támogató alkalmazás - Asbóth Alexandra (2015)
Szakdolgozatom témájaként egy olyan alkalmazás elkészítését választottam, mely egy mezőgazdasági terményátvevő telep működését támogatja. A kész alkalmazásban lehetőség van tetszőleges számú szállítólevél kiállítására és nyilvántartására, valamint ezek nyomtatására, törlésére és utólagos módosítására is. Ezek mellett használható partnernyilvántartásra, illetve a partnerekhez egy térkép segítségével hozzáadhatóak a saját földterületeik. Az alkalmazás elkészítése során a Java, JavaFX, JavaScript, HTML és CSS nyelveket használtam. Adatbázis-kezelő rendszernek az SQLite-ot választottam, mert futtatásához nem szükséges külön adatbázisszerver. A térképet a Google Maps API segítségével hoztam létre, melyet a JavaFX-et használva ágyaztam be a programba. A dolgozatban ismertetésre kerül a JavaFX scriptnyelv, az SQLite adatbázis kezelő és a Google Maps API. Szakdolgozatomban bemutatom az elkészült alkalmazást, valamint azt is, hogy hogyan készítettem el magát a programot: az adatbázist, és a grafikus felhasználói felületeket a hozzájuk tartozó eseménykezeléssel. Munkám során létrehoztam egy terményátvevő telep működését támogató alkalmazást, ami egyszerű kezelhetőségével és a felhasználói igényekhez való maximális alkalmazkodásával nagy mértékben megkönnyíti a dolgozók munkáját.