Webes megjelenítési funkciók létrehozása a BME/NymE SensorHub adatbázis környezethez - Sinkovits Rita (2015)
A korábbi félévben, az önálló labor munkámban geotermikus adatokat felhasználó webes alkalmazást készítettem, amely különböző és adott gyakoriságú mérések előre definiált időszaki kumulált eredményeit jelenítette meg vonaldiagramon. A szakdolgozatom célkitűzése - az említett előzmények felhasználásával - egy olyan általános webes alkalmazás elkészítése volt, amely a gyakorlati életből származó adatok feldolgozását és megjelenítését végzi. Az alkalmazással lehetőség nyílik különböző adatforrások kezelésére, speciális időszaki, aggregált adatok képzésére és ezek többféle diagramon való ábrázolására valamint tárolására szöveges típusú fájlban, amennyiben az adott felhasználónak jogosultsága van az adatok eléréséhez. Fontos szempont volt a felhasználói hozzáférések, jogosultságok egységes, megbízható kezelésének biztosítása is az alkalmazáson keresztül, ezzel lehetőséget teremtve arra, hogy az egymástól független adatforrásokat, csak az arra jogosult felhasználók láthassák. Az alkalmazás felépítését működését két, egymástól független adathalmazon mutatom be: egy geotermikus és egy vízfogyasztási adatokat tároló adatbázison.