Monostorapáti Vaddisznóskert vadgazdálkodási berendezéseinek és fontosabb vadváltóinak térképezése - Miklós Lehel (2015)
A szakdolgozatom témája a Monostorapáti Vaddisznóskert vadgazdálkodási berendezéseinek és vadváltóinak térképezése volt. A munkám során a belső és külső kerítéseket, kapukat, magasleseket, emelt lőállásokat, dagonyákat, etetőket, szórókat, épületeket, vadföldeket és főbb vadváltókat térképeztem fel. A felmérést egy Trimble Juno SB készülékkel végeztem. A felvett berendezésekről, objektumokról digitális fotókat készítettem. Az otthoni adatfeldolgozás során készült el a vaddisznóskertről és berendezéseiről egy 1:10000-es méretarányú áttekintő térkép, és a vadváltók védőzónájáról egy 1:9000-es méretarányú térkép. A dolgozatom készítése során felvételre került a külső és belső kerítés, 15 db kapu, 10 db magasles, 5 db emelt lőállás, 3 db dagonya, 8 db szóró, 21 db etető, 1 db épület, 6 db vadföld és egy 2194,4 m hosszú vadváltó.