A ravazdi lőtér változási vázrajzának elkészítése - Lakner Gergő (2015)
A diplomamunkámban a KAEG Ravazdi Erdészetének új lőterével, a 2015-ben átadott Magyalosi lőtérrel foglalkoztam. Nevét a neki helyet adó Magyalosi erdőről kapta. Maga a létesítmény országos jelentőségű, hiszen mind a golyós, mind a sörétes és még a pisztolyos lövészszámok kedvelőinek is gyakorlási lehetőséget tud biztosítani. Amint a munkám címe is mutatja, a feladatom a lőtér változási vázrajzának elkészítése volt. Ez lényegében egy olyan térkép, ami a megvalósult változásokat tartalmazza egy területen. A lőtér engedélyeztetéséhez volt szükség erre. A térkép elkészítését terepi munka előzte meg, ahol elektronikus tahiméterek (mérőállomások) segítségével és a beillesztett sokszögvonal módszerével mértük fel a helyszínt. Ezt követte az otthoni adatfeldolgozás. A folyamat végén pedig a változási vázrajz mellett még egy tematikus térkép és egy nagyméretű, részletes térkép is készült a lőtérről.