Műanyag hulladékok osztályozása FT-IR spektrum alapján - Szegleti Csongor (2015)
A műanyag hulladékok egyre nagyobb kockázatot jelentenek a környezetünkre, ezért csökkenteni kell a mennyiségüket. Az újrahasznosítási folyamatban használnak különféle analitikai módszereket, ezért a célom az volt, hogy megvizsgáljam, a műanyagtípusok elkülöníthetőek-e közepes infravörös spektrumuk alapján. Hulladék műanyag mintákat gyűjtöttem és Fourier-transzformációs infravörös spektroszkópiás eljárással megállapítottam, hogy közepes infravörös tartományon is megkülönböztethetőek egymástól.