Arzénmentesítési eljárások a ZALAVÍZ ZRT. működési területén, kitekintéssel a folyamatban levő ivóvízjavító programra - Péter Imre (2015)
Magyarországon geológiai eredetű arzén található ivóvizeink nagy részében. Sajnos nem sikerült elérni az európai uniós jogszabály harmonizációt a 10 µg/l határértékkel szemben, így sok víziközmű üzemeltető, köztük a ZALAVÍZ ZRT. is gyors megoldásokat kellett, hogy találjon a megfelelőség érdekében, a tulajdonos önkormányzatokkal együttműködve. Tanulmányoztam a víziközmű üzemeltető működését és irányítását. Adott volt a feladat, hogy az akkor zárás előtt álló KEOP ivóvízminőség javító program keretén belül megvalósuló létesítményeket összehasonlítsam a már korábban megvalósult, tehát régebben üzemelő szintén arzénmentesítési célú egyéb beruházásokkal.