A vaddisznó elterjedésének vizsgálata hasznosítási adatok alapján a Csepel-szigeten - Piróth Dávid (2015)
A szakdolgozatomban arra törekszem, hogy a Csepel-szigeten élő vaddisznó állomány elterjedésének okait mutassam be hasznosítási adatok, üzemtervi adatok, és saját felmérések alapján. Az állománynövekedés okainak vizsgálatát fontosnak tartom a vadgazdálkodás terén. A hasznosítási adatok és élőhely felvételezések mellett, vehemvizsgálatokkal és a reprodukciós képesség meghatározásával szeretném szemléltetni a szigeten élő vaddisznó populáció helyzetét. A dolgozatban az elmúlt 10 év hasznosítási adatait vizsgálom és az utolsó évben a vehemvizsgálatokkal, vizuális, és fotó technika alapján megbecsülöm a 2015-ös év szaporulatának túlélési valószínűségét. Az eredmények kiértékelése után javaslatokat teszek a jövőbeli vaddisznó állomány kezelésére, és hasznosítási lehetőségeire.