A MOSON Project túzokvédelmi terület élőhely-gazdálkodásának vizsgálata - Zsigmond Gábor (2015)
Szakdolgozatomban először bemutatom ezt az igen érdekes és kihalófélben lévő madarat, majd a kutatásom során látogatott vizsgálati területet és az ottani földhasználati munkákat. Következőképpen összegzem a túzok megfigyelési adatokat, jellemzem a túzok élőhely-használatát, továbbá a táplálékforrás kutatási eredményeket elemzem ki. Végül bemutatom a területen megjelenő védett és fokozottan védett fajok állományát és a dúvadgyérítési adatokat.