A gímszarvasállomány Fascioloides magna (BASSI, 1875) fertőzöttségének vizsgálata a babarci Béke Vadásztársaság vadászterületén - Csete Dávid (2015)
1. Mutassa be a vizsgálati területet és annak gímszarvasállományát, különös tekintettel a vadállomány gemenci kapcsolataira 2. A szakirodalmi áttekintés során mutassa be az amerikai májmétely (Fascioloides magna) európai elterjedését, annak történeti vonatkozásait, Kárpát-medencei és magyarországi előfordulását, a parazita életmenetét, illetve az általa okozott kórtani elváltozásokat 3. Mutassa be a vizsgálatai során alkalmazott módszereket 4. Mutassa be az amerikai májmétely előfordulási gyakoriságát a vizsgált terület gímszarvas-állományában, hasonlítsa össze a parazitáltság gyakoriságát az egyes korcsoportok és ivarok között. Hasonlítsa össze a vizsgált egyedek fertőzöttségének mértékét azok ivara és korcsoportja vonatkozásában 5. Eredményeit vesse össze a gemenci gímszarvasállomány fertőzöttségi adataival (amennyiben ilyenek korábban publikálásra kerültek, illetve a szigetközi adatokkal