Tartástechnológiai vizsgálat a Monostorapáti vaddisznóskertben - Etényi Dániel (2015)
A vaddisznó hazánk zárttéri vadgazdálkodásának legjelentősebb vadfaja, ugyanis ezt a fajt tartják legnagyobb arányban vadaskertekben. A vaddisznóskertek gazdaságos működésének legfontosabb eleme azonban az alkalmazott tartástechnológia. A Monostorapáti vaddisznóskert tartástechnológiájának bemutatásán és gazdálkodásának vizsgálatán keresztül igyekeztem választ kapni arra, hogy eredményes, hatékony gazdálkodást folytatnak-e a kertben. Eredményeim alapján kijelenthetem, hogy a kertben folytatott gazdálkodás színvonala megfelelő, és összhangban van a faj ökológiai igényeivel. A vizsgálat során felmerült hiányosságok, problémák kiküszöbölésének érdekében javaslatokat tettem, hogy hozzájáruljak a kert működésének még eredményesebbé tételéhez. A felmerült hibák kiküszöbölése és az alkalmazott technológia további betartása hosszan tartó, gazdaságos működést fog biztosítani a jövőben.