A talajon élő bogárfauna összehasonlító vizsgálata a Szalafői Őserdő Erdőrezervátum és egy őrségi üzemi erdő területén - Ferka Róbert (2015)
A Szalafői Őserdő Erdőrezervátumban a 2014-es év során április és november között végeztem a magterületen és a szomszédos üzemi erdőkben futóbogár monitorozást. A fajok begyűjtéséhez tizenkét darab Barber-féle talajcsapdát használtam. Ezeket párokban helyeztem el a hat mintaterületen, amelyből kettő üzemi lucfenyves, kettő magterületen lévő mészkerülő gyertyános-tölgyes, és kettő magterületen lévő mészkerülő fenyves-tölgyes típusú társulás volt. A dolgozatban kitérek a terület ismertetésére, valamint a futóbogarak jellemzésére. A csapdázott fajokat külön részletezem, összegyűjtve korábbi előfordulásaikat a terület közelében és Vas megyében. Az elvégzett statisztikai számítások, és az ökológiai mutatók alapján azt az eredményt kaptam, hogy a magterületen bár nem szignifikánsan, de nagyobb számban fordultak elő futóbogár fajok.