A favizsgálat lehetőségei a természetvédelemben - Szamosvári Erik (2015)
A szakdolgozatomban arra törekszem, hogy a különböző élő fák favizsgálati módszereit ismertessem és ezek fontosságát, felhasználásának lehetőségeit is a természetvédelem terén. A szemrevételezés és a műszeres módszerek bemutatása mellett a Nagycenki hársfasoron végzett vizsgálatok eredményeivel szeretném szemléltetni ennek a módszernek a használatát. Egy 2001-ben készült teljes fasorra kiterjedő akusztikus vizsgálatot és egy 2015-ben készült a fasor pár egyedére kiterjedő akusztikus vizsgálat eredményeit hasonlítóm össze, levonva az esetleges következtetéseket, megfigyeléseket az állapotváltozásban. A jövőbeli használat eredményességét próbálom hangsúlyozni.