A Trianon-domb növénytani értékeinek felmérése, javaslat a megőrzésükre - Nagy Viktor (2015)
A Trianon-domb növénytani értékeinek felmérése, javaslat a megőrzésükre A Bécsi-dombon belül található Trianon-domb védett növényeire irányult a kutatás. Az előhelyük előzetes felmérése volt az első lépés majd az egyes növényegyedek virágzási időben történő feltérképezése. A növények pontos helyeiről a DigiTerra programmal hiteles térkép készült. A növények egyedszámán, kiterjedésén és elhelyezkedésén kívül a legfontosabb feladat az volt, hogy a jelenlegi helyzetüket mely tényezők veszélyeztetik. A veszélyeztető tényezők felismerése után konkrét javaslatokat kellett kidolgozni arra vonatkozólag, hogy hogyan őrizhetőek meg. A javaslatok az élőhelyükre és az egyes egyedekre irányultak. A dolgozat célja a volt, hogy olyan kézzelfogható információk álljanak rendelkezésre amelyekkel szakszerű kezelést végezhet a terület kezelője az Országos Trianon Társaság soproni tagozata.