A Móksha Gyógyír Zrt. logisztikai folyamatainak és marketingeszközeinek ismertetése - Báthori Mátyás Gábor (2015)
„A Móksha Gyógyír Zrt. logisztikai folyamatainak és marketingeszközeinek ismertetése” című dolgozat a vállalkozásnál eltöltött szakmai gyakorlat tanulságait szeretné bemutatni a logisztika, a marketing az MLM és az e-logisztika alapvető kulcsfogalmainak előzetes tisztázásának segítségével. A témaválasztás indoklásául az szolgál, hogy a szóban forgó vállalkozás – nem szokványos vállalkozás, hanem attól eltérő, egyedi, különleges és sajátos. Extravagáns értékesítési és marketing stratégiákat alkalmaz. Logisztikai folyamatai az átlagoshoz hasonlóak, azonban, ha részletesebben megvizsgáljuk azokat, akkor itt is eltéréseket fedezhetünk fel. Az ajánlói hálózatok napjainkban hatalmas jelentőséggel bírnak, világkereskedelmi forgalmuk 2013-ban 178 billió USD volt. Az ajánlói hálózatokban való tevékenység megoldhatja a munkanélküliség problémáit is. Az elméleti áttekintés, valamint a cégnél eltöltött gyakorlat segítségével az alábbi fontos következtetések állapíthatóak meg:  Egyre nagyobb szerepe van az online marketingnek.  A személyes „meggyőzést” – „benyomást” semmi sem pótolhatja.  Vannak a profitnál fontosabb dolgok is.  Az MLM rendszerekben való tevékenység rengeteg tapasztalattal gyarapíthatja az embert.  Aki teljesen elzárkózik az online dolgoktól, az a jövőben sok mindenről lemaradhat…